Találj nagyobb sikert a horgászat során ezekkel a tippekkel!

 

Álmodott már egy olyan tevékenységről, amely generációkon átívelő lehetőséggel bír? A horgászat olyan sport, amelyet minden korosztály és minden tapasztalati szint élvezhet. A horgászatot nem nehéz megtanulni, és az egész család élvezheti. Ebben a cikkben hasznos tippeket találhat a technikái fejlesztéséhez, akár tapasztalt vagy még kezdő horgász.

 

A horgászatot mindig olyan csoporttal kell vállalni, akik megértik a csend fontosságát. Sok más sporttól eltérően a horgászat hosszú időn keresztül zaj és nagyon kevés mozgás nélkül zajlik. Ez segít a halakat közelebb csalogatni a helyéhez anélkül, hogy elriasztaná őket.

 

Ha új a horgászatban, segíthet megtanulni a türelem művészetét. A horgászat nem egy gyors tempójú sport, és előfordulhat, hogy órákig ül, mielőtt még egy falatot is kapna. Tanulja meg élvezni a nyugodt időt, amit a bottal a kezében tölt, és a horgászat hamarosan élvezetes lesz.

 

Nézze meg a halak vándorlási szokásait, hogy tudja, hogy a különböző évszakokban lefelé vagy felfelé kell-e horgászni. Tavasszal például mindig felfelé dobjon, így a halak elé kerülhet. Ősszel jobb, ha lefelé horgászik.

 

Ha élő csalival fog horgászni, ügyeljen arra, hogy a csalit ne tartsa túl sokáig a napon. Tartsa a csalit egy szigetelt edényben, amíg készen nem áll a felhasználásra.

 

Mielőtt kimegy a vízre, győződjön meg arról, hogy van-e horgonya, amely megtámasztja a csónakját horgászat közben. Ennek a horgonynak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy a csónakját lefelé tartsa, hogy az árapály ne vigye el. Fektessen be egy erős horgonyba, hogy erős alapot teremtsen a horgászata során.

 

Sikeresebb lesz, ha a megfelelő napszakban megy horgászni. Várjon késő délutánig, amikor a víz már meleg: a halak ilyenkor keresik a táplálékot. Az időjárás és az évszak befolyásolja a horgászat legjobb napszakát, de mindig meg kell várni, amíg a víz felmelegszik.

 

Egy alapvető technika, amelyet minden horgásznak ismernie kell, a horogállítás. Amikor elkezd horgászni, meg fogja tanulni, hogy a jó horog elengedhetetlen a sikerhez. Nem akarja elveszíteni a halat, miután kapása volt, mert a horog nem volt jól beakasztva.

 

Azok a horgászok, akik hajlandóak saját csalikat fogni, és a földigilisztákon kívül valami mást szeretnének, bölcsen tennék, ha levadásznának néhány szöcskét. Súlyozatlan zsinórra helyezve, és hagyva, hogy a nyílt vízen tekeregjenek, ezek a bogarak szinte biztos, hogy nagy sügéreket vonzanak, ha mély, árnyékos horgászterületekre dobják őket.

 

Soha ne dobjunk semmit a vízbe, és ez különösen igaz a régi horgászzsinórra. Bár minden szemét árt az ökoszisztémának, a horgászzsinór különösen káros. Beleakadhat a horgásztársainkba, de ami még rosszabb, hogy a halakat vagy akár más vadon élő állatokat, például madarak is belegabalyodnak.

 

Ha horgászata során szünetet kell tartania, próbáljon meg dél körül pihenni. A halak nem valószínű, hogy délben lecsapnak a csalira, a nyílt vízen. Tehát tartson szünetet, ebédeljen, és térjen vissza a vízre, amikor már nem süt a nap!

 

Most már biztosan jobban fel lesz szerelve ahhoz, hogy előbbre jusson a horgászsportban, és egy életen át élvezni fogja. Töltsön minőségi időt a családjával azzal, hogy őket is bevonja. Olyan emlékeket teremthet, amelyek hosszú évekre megmaradhatnak.