Önsegítő tanácsok a következő értékes tippek segítségével!

 

Néhány önsegítő tipp kipróbálása jótékony hatással lehet az életedre. Azonban lehet, hogy bizonytalan vagy abban, hogy hol kezdd el ezt a javulási folyamatot. Íme egy lista nagyszerű tippekkel, amelyekkel beindíthatod a kreativitásodat, és boldogan elindulhatsz a pozitív személyes fejlődés útján.

 

Egy nagyszerű tipp, ami segíthet a személyes fejlődésben, ha következetes edzésprogramot követsz. A testmozgás bizonyítottan feldobja a hangulatot, és megakadályozza, hogy depressziósnak érezzük magunkat. Nem kell hozzá más, mint minden nap egy kis testmozgás. A testmozgás nagyszerű módja annak, hogy jobban érezd magad a bőrödben.

 

Találd ki, hogy mit szeretnél kezdeni magaddal. Ez nem azt jelenti, hogy előre fel kell térképezned az egész életedet. Gondolj a következő öt évre. Hol szeretnél lenni? Hogyan néz ki az életed? Ha értékeled ezt a jövőképet, akkor szétszedheted a rétegeket, és meghatározhatod a legjobb cselekvési irányt, hogy eljuss oda, ahová el kell jutnod.

 

Ne féljen megosztani az ötleteket másokkal. Különösen, ha a kreatív iparágban dolgozol, próbáld meg megosztani az ötleteidet a családoddal, a barátaiddal és a társaiddal. A régi idők, amikor az ötleteidet magadnak tartottad, elmúltak. Ha visszajelzés nélkül ugrálsz egyik ötletről a másikra, akkor nem tudhatod, mi és miért működik.

 

Soha ne félj segítséget kérni a munkádhoz. Ez nagyon nehéz lehet, ha olyan ember vagy, aki megszokta, hogy mindent maga csinál, de meg kell tanulnod, hogy másokkal dolgozz együtt. Ez különösen akkor igaz, ha olyan területen dolgozol, amely a csoportos projektek esetében az együttműködésből él. Meglepődnél, hogy a csoportod mennyi mindent el tud végezni.

 

Rengeteget kell mozognod. Az évek során a tanulmányok kimutatták, hogy a testmozgás növeli a szerotoninszintet az agyban. Ezáltal összességében boldogabb és energikusabb emberré válhatsz. A testképednek is jót tesz, és pozitívabban gondolkodhatsz magadról, ami nagyszerű a depresszió ellen.

 

Csak így tovább! Mindannyian hallottunk már a kisvonatról, amelyik azt hitte, hogy képes rá, és a teknősbéka, amelyik legyőzte a nyulat a versenyben. Ha folyamatosan dolgozunk egy cél elérése érdekében, akkor végül eljutunk oda. Csak tovább kell zötykölődnünk vagy talán még kúsznunk is, és végül el fogjuk érni a célunkat.

 

Kiváló módszer a szorongásod leküzdésére, ha egy barátoddal moziba mész. Ez a tevékenység rákényszerít arra, hogy másokkal legyél, de nem kell sokat beszélgetned velük, ami minimalizálja a kellemetlen érzéseket. Végül második természetévé válik majd, hogy ember közelében legyél.

 

A személyes fejlődés többféle úton is történhet. Sokan a spirituális növekedést tekintik a személyes fejlődés útjának. Ahhoz azonban, hogy megengedjük magunknak a spirituális növekedést, el kell engednünk minden elvárást és várakozást, és csak hagynunk kell, hogy megtörténjen, ami megtörténik. Ha túlságosan analitikusak vagyunk, megakadályozhatjuk magunkat abban, hogy úgy éljük meg az életet, ahogyan az történik.

 

Dolgozol a személyes fejlődéseden? Vedd át az irányítást - száműzd a negatív gondolatokat! A megfelelő gondolkodásmód jelentheti a különbséget a siker és a saját magad legnagyobb ellensége között. Képezd magad arra, hogy pozitívan gondolkodj! Szükséged lesz egy gumira. Helyezd a szalagot a csuklód köré - ügyelj rá, hogy ne legyen túl szoros -, és minden alkalommal, amikor azon kapod magad, hogy negatívan gondolkodsz, csattintsd el! Fájni fog, és hamarosan azon kapod magad, hogy mindenáron kerülöd a negatív gondolkodást!

 

Ne félj beismerni a félelmeidet és szorongásaidat. A probléma figyelmen kívül hagyása csak lehetővé teszi, hogy ellenőrizetlenül növekedjen; ha úgy teszel, mintha nem is létezne, akkor képtelen leszel megfelelően megbirkózni vele. Ismerd be, hogy aggályaid vannak, vizsgáld meg, hogy miért érzel így, majd hagyd elmúlni a negatív gondolatokat.

 

Értékeld az összes döntést, amit hozol. Fordítsd ezeket a döntéseket olyan lehetőségekké, amelyekkel javíthatod magadat. Minél többet értékelünk, annál többet fogunk elérni. Ha valami értékes számodra, akkor hajlandó leszel mindent megtenni azért, hogy azt az életedben megtartsd.

 

Tanuld meg, hogyan legyél proaktív a reaktív helyett. A világ nagy vezetői, látják az előttünk álló kihívást, és felkészülnek arra, hogy megfeleljenek neki, vagy akár legyőzzék, még jóval azelőtt, hogy bekövetkezne. A legtöbb ember nem így él. A legtöbben reagálnak a felmerülő problémákra, és aztán annyira beletemetkeznek a közvetlen szükségletekbe, hogy nem tudnak a jövőre koncentrálni. Tanulj meg proaktívnak lenni, és felszabadul az időd a személyes fejlődésre.

 

Azokon a napokon, amikor nem érzed magad motiváltnak, mindenképpen kezdj hozzá a feladathoz. Néha a dolgok nehezebbnek tűnnek, amikor csak ülsz és rágódsz rajtuk. Mondd meg magadnak, hogy legalább tizenöt percig dolgozol a célodért, aztán ha még mindig nincs kedved dolgozni rajta, abbahagyhatod. A legtöbb esetben, ha egyszer elkezdted, nem akarod majd abbahagyni.

 

Ha egy bonyolult vagy nyomasztónak tűnő feladatot kisebb darabokra bontasz, az sokkal kezelhetőbbé teheti azt. Ne tedd a céljaidat túl tágra vagy homályosra. Bontsd őket konkrét, elérhető darabokra, és ezeket szervezetten és fegyelmezetten dolgozzátok le. Nemsokára felnézel majd, és rájössz, hogy megmásztad azt a hegyet.

 

Határozd meg, mi akadályoz meg abban, hogy olyan életed legyen, amilyet szeretnél. Ez lehet a pénzügyeid, a kapcsolataid, vagy bármilyen más dolog az életedben. Amint rájöttél, mi akadályoz meg abban, hogy azt a nagyszerű életet élhesd, elkezdhetsz dolgozni a változtatáson, hogy tovább léphess.

 

Ne hagyd, hogy mások nyomást gyakoroljanak rád, hogy csinálj valamit. A munkahelyeden vagy a magánéletedben szembesülni fogsz olyan helyzetekkel, amikor valaki más értékei és érdekei alapján kell cselekedned és döntéseket hoznod. Ne hagyd, hogy mások nyomást gyakoroljanak rád, hogy a saját értékeiket kövessék. Ehelyett mutasd be a saját álláspontodat.

 

Személyes fejlődési törekvéseinek sikere közvetlenül összefügg azzal a kutatással és munkával, amelyet önmagad fejlesztésére fordítasz. Elkötelezettségről és kitartásról is tanúbizonyságot kell tenned, ha a lehető legnagyobb hasznot akarod húzni erőfeszítéseidből. Ne feledd, hogy mit tanultál ezekből a tippekből, és felhasználhatod őket egy kielégítőbb élet megteremtéséhez.