Hogyan működik az akkumulátor töltése?

Mi az akkumulátor töltő? Rendesen feltölti az akkumulátort? Mennyire bonyolult dolog feltölteni? Milyen helyzetben vagy? Hidd el egyszerű helyzetben vagy, mert több száz akkumulátor töltő közül választhatsz a mai világban. Így helyzettől függően tudsz vásárolni az autódhoz.

 

Akkumulátor töltő vagy indítókábel?

Az első kérdés az, hogy valóban szükség van akkumulátor töltőre, vagy csak vészhelyzeti megoldást keres. Az akkumulátor töltőket tipikusan otthon kell hagyni, miközben áramhoz vannak csatlakoztatva feltöltése közben és töltés fent tartás mellett. Az indítókábel (bikakábel) olyan elem, amelyet magával vihet az autóban és csak vészhelyzetben kell elő szednie, hogy el tudjuk indítani az akkumulátort.

autóalkatrész  akkumulátor  motorolaj

Akkumulátor mérete és feszültsége:

Ezután ki kell választanod, milyen típusú közlekedési eszközhöz fogjuk használni az akkumulátort: autóhoz, hajóhoz, kerti traktorhoz, kis teherautóhoz. A jármű meghatározza, hogy milyen készüléket kell vásárolni, mert valamelyiknek nagy akkumulátort kell töltenie a másiknap pedig kissebet. Az otthoni használatra szánt autótöltők 12V-ot fognak kezelni. Napjainkban a legjobb otthoni töltő még mindig viszonylag olcsó, és 6-12V-ot is tud tölteni.

Akkumulátor-kémia:

A legtöbb autós akkumulátor ólom-savas akkumulátor, savas fürdővel ellátott ólomlemezzel. A kémia különbözik attól, hogy szabványos ólom. sav, AGM, Gel Cel vagy Deep Cycle. Nem kell tudni, hogy mit jelentenek ezek a vegyszerek, csak azt kell tudni, hogy milyen típusúak. Nem minden töltőt terveztek az AGM, a AGM, Gel Cel vagy Deep Cycle típusok speciális ígényeinek kielégítésére. A legtöbb akkumulátor szabvány ólom-savas.

Teljesen automatikus:

Az akkumulátortöltőknek lehet kézi vagy automatikus töltésük. Sok teljesen automatikus, ami azt jelenti, hogy kimutatják, ha teljesen fel van töltve, és automatikusan átkapcsolnak, hogy megvédje az akkumulátort a túltöltéstől. Ez egy fontos tulajdonság, ami sok otthon töltőn megtalálható.

Első a biztonság:

A modern autós töltők számos biztonsági funkcióval rendelkeznek, és minél több van, annál jobb. Néhány biztonsági funkció:

  1. Fordított polaritás – a töltő figyelmeztet, ha a kábelek rossz helyre vannak kötve. Általában ez szikrázást okozhat, amely gázt gyújt be az akkumulátor körül és ez robbanást okozhat.

  2. Csepptöltés – A teljesen automata töltő felismeri, ha az akkumulátor fel van töltve, így leállítja a töltőt, hogy ne károsítsa túltöltéssel.

  3. Csíptető erősítők – Az oszlopokhoz csatlakozó szorítok, erősítővel rendelkeznek.

Nagykonyhai gépek és berendezések, vízvezeték szerelő, motorolaj és akkumulátor, menedzserszűrés, kisteherautó bérlés, Zárcsere Budapest,Lakberendezés Budapest

nagykonyhai gépek és berendezések vízvezeték szerelő motorolaj és akkumulátor

menedzserszűrés, lakberendezés autóalkatrész anyanyelvi angol tanár Budapest nagykonyhai gépek

nagykonyhai gépek és berendezések

Zárcsere Budapest

Lakberendezés Budapest lakberendezés Budapest