Összpontosítson mindennapi személyes fejlesztési erőfeszítéseire

Az önsegítés nem csak a depressziós embereknek való. Mindenkinek vannak problémái az életében. Az önsegítés nem csak a belső érzésekről szól. Használhatja az önsegítést, hogy sikeresebbé váljon a karrierjében, találjon egy nagyszerű hobbit, vagy fedezze fel lelki társát. Nem számít, mi hiányzik az életéből, az önsegítés teljesítheti azt.

Amikor akadályok jelennek meg ön és személyes fejlődési céljai között, szánjon egy percet és tegye fel magának a kérdést, hogy valójában hol is van a probléma. Néha önmaga legrosszabb ellensége lehet. Az elméje felfújhatja a lehetséges problémákat és felnagyíthatja az akadályokat a kudarctól való tudatalatti félelemből. Koncentrálnia kell az akadályai szigorú valóságára, és nem szabad hagynia, hogy az önbizalomhiánya hegyeket csináljon a vakondtúrásokból.

Ne csak tényekkel töltse meg az elméjét. Egy dolog megtanulni egy folyamat lépéseit, és teljesen más érezni őket, ahogy beépülnek a lényébe. Egy ötletnek meg kell ülnie az elmében, és meg kell emésztenie és elemeznie kell, mielőtt teljes mértékben hasznot húzhat a befogadott információkból.

Álljon ki a hitrendszeréért. Meggyőződése határozza meg személyes jellemét, ezért mindenképpen védje meg azt, amit helyesnek gondol. Vannak esetek, amikor kedve támad lelépni és követni a csordát. A helytállás és a számonkérés azonban bátorságot bátoríthat másokban, és megállíthatja az igazságtalanságot, mielőtt az elkezdődik.

Kutasson és tanuljon másoktól. Amikor egy célért dolgozik az életében, keressen másokat, akik vagy dolgoznak a célja felé, vagy már elérték. Nemcsak támogatást nyújthatnak és kérdésekre válaszolhatnak, hanem példaként is felhasználhatók, hogy pontosan illusztrálják, mit kell és mit nem kell tennie a siker érdekében.

Tanuljon meg minél többet arról, ami aggasztja önt. Képezze magát. Nyilvánvalónak tűnhet, de meglepően kevesen szánnak időt arra, hogy leüljenek és tanulmányozzák azokat a dolgokat, amelyek idegesítik őket, vagy azokat a tényezőket, amelyek súlyosbíthatják a helyzetet. Ha időt szán ezeknek a dolgoknak a tanulmányozására, az óriási változást hozhat.

Tanulja meg megtalálni az egyensúlyt a vezetés és az óvatosság között. Fejlessze azon képességét, hogy felmérje a felmerülő lehetőségek kockázatait, majd tegye fel magának a kérdést, hogy mekkora jutalmat szeretne kapni. Nincs öröm kockázat nélkül, de nem minden jutalom éri meg. Spóroljon időt és energiát arra, ami a legfontosabb az Ön számára.

Nyugodtan bánjon jól mindenkivel: a családdal, a barátokkal, a munkatársakkal és még azokkal is, akikkel elhalad az utcán. Ahelyett, hogy csak a leghízelgőbb vagy legdurvább tulajdonságokat látná megtestesülve minden emberben, keresse a pozitív tulajdonságaikat is. Ha azon kapja magát, hogy ok nélkül egy sunyi dolgot gondol egy személyről, hátráljon meg, és azonosítson két nagyszerű dolgot vele kapcsolatban.

Nem számít, mire van szüksége, és mit fog tenni, hogy megszerezze, van valami, amit ezen a bolygón minden embernek meg kell tennie élete során. El kell döntenie, hogy aktív marad az életben, és nem ül a pálya szélén. Ne legyen néző, aki nem vesz részt a világában. Cselekedjen és éljen!

A krónikus szorongás jelentős veszteségekhez vezethet az idő, a termelékenység és az érzelmi stabilitás tekintetében. Az egyik legközvetlenebb módja annak meghatározásának, hogy egy probléma megéri-e aggodalmát, ha mindenekelőtt meghatározza, hogy megoldással járó probléma-e. Ha igen, akkor a következő lépésre kell lépnie: a lehetséges megoldások azonosítása, nem a lehetséges hibák. Ha nem, akkor megkönnyebbülést kaphat, ha ráébred, hogy a megoldás nélküli probléma valójában nem is probléma.

Az élet nem tart örökké. Tegye élete minden napját olyan széppé, mint egy remekmű. Ha minden reggel megáll és arra gondol, hogy az adott napot élete legjobbjává fogja tenni, majd igyekszik elérni ezt a célt, akkor biztosan rá fog jönni, hogy képes olyan életet élni, amelyet élvez, és amire büszke.

A nagyobb célokat bontsa le részhalmazokra, hogy könnyebben elérhető legyen. Az A pontból Z pontba való eljutás lehet a végső cél a személyes fejlődésben, de ez nem valósítható meg egyik napról a másikra vagy egy óriási lépésben. Használja az A-tól B-ig, B-től C-ig és így tovább formátumot, hogy megtartsa magát a sikerek mintájában, és erősen motiválja magát a hosszú távú, átfogó cél felé.

Járja a beszédet a szavaival. A személyes fejlődésben nincs rosszabb a növekedéshez, mint egy dolgot mondani, és helyette mást tenni. Ha imádkozik, ne csak a szavakat mondja. Gondolkozzon el a jelentésükön, és kövesse a példájukat. Ha azt mondja, hogy tenni fog valamit, akkor kövesse. Ha kifejez egy hitet, akkor cselekedeteivel birtokolja azt.

Lépjen ki magából, és nézzen mások szemével. Sokszor nem halljuk, mit gondolnak rólunk a körülöttünk lévők, vagy mit mondanak rólunk távollétünkben. Ha azonban időt szán arra, hogy harmadik személy legyen a szobában, miközben másokkal érintkezik, betekintést nyerhet abba, hogy kit ábrázol a személyisége. Legyen igazságos az értékelés során, és kérdezze meg magát: "Mit gondolok erről a személyről?

Néhány ember számára a személyes fejlődés javításának kulcsa az egészséges kapcsolatok megőrzése. Azzal, hogy bántalmazó vagy egészségtelen kapcsolatban él, a másik személy lehúzza, és úgy érzi, nem elég jó. Mindig legyen olyan személlyel, aki feltétel nélkül szereti önt.

A reflexiós napló nagyszerű módja annak, hogy egészséges módon javítsa az életét. Nagyon terápiás dolog írni a napjáról és az életéről, és gyakran az emberek azt írják le a naplójukban, amit nem tudnak személyesen mindenkinek elmondani. Ezért ez egy módja annak, hogy szisztematikusan ne tartsuk bezárva a dolgokat.

Ezekkel a tippekkel képesnek kell lennie arra, hogy pontosan meghatározza élete problémáit és küzdelmeit, és pozitív hozzáállást fogadjon el velük kapcsolatban. Azt fogja látni, hogy sok probléma megoldható hozzáállása megváltoztatásával és tettekkel. Sok sikert az önsegítés gyakorlásához, és rendszeresen térjen vissza ezekhez a tippekhez, hogy megbizonyosodjon arról, hogy betartja azokat.