Hogyan? Bárki megkaphatja a szükséges önsegélyt?

Mindannyian a lehető legjobbak akarunk lenni, de néha nem vesszük figyelembe, hogy milyen erőfeszítéseket kell tennünk, hogy elérjük ezt a célt. A jellem az egyik legfontosabb tulajdonság, amit fejleszteni kell. Az oktatásból, fizikai fittségből és érzelmi egészségből álló, jól lekerekített életmód kulcsfontosságú a személyes fejlődésben.

Ahhoz, hogy fejleszteni tudd magad, először is fel kell mérned a problémát. Ahhoz, hogy bármit is megjavíts, fel kell fedezned, mi az, ami elromlott. Tölts tizenöt percet mély gondolkodással, csendben. Próbálj meg visszaemlékezni életedben minden olyan alkalomra, amikor fájdalommal vagy elutasítással szembesültél. Ha megvan ez a lista, emlékeztesd magad arra, hogy a múlt nem határoz meg téged. Engedd el a múltbéli bűntudatodat. Végül pedig próbálj meg minden lehetséges tanulságot levonni a múltbeli kudarcaidból, hogy ne ismételd meg azokat.

Egy nagyszerű önsegítő tipp, amely segíthet megváltoztatni az életedet, hogy pozitív emberekkel vedd körül magad. Ha állandóan negatív emberek között vagy, az közvetlenül befolyásolhatja a saját gondolkodásodat. Elkezdesz negatívan gondolkodni, anélkül, hogy tudatában lennél ennek. Ha pozitív emberek között vagy, az segíteni fog abban, hogy pozitívabban gondolkodj.

Tanulmányozd a szöveged indexét! A tartalomjegyzékek azért készültek, hogy a könyv tartalmát kéznél legyen. Bölcsen használva nem csak gyors hivatkozások az oldalszámokra. Kész listák azokról az információkról, amelyeket meg kell tanulnod. Nézd át gyakran a szövegek tartalomjegyzékét, hogy lásd, úgy haladsz-e, ahogyan kellene.

Akár spirituális, akár vallásos vagy ateista vagy, keress egy magasabb erőt, amely útmutatást adhat neked, miközben magadról, az identitásodról és a céljaidról gondolkodsz, hogy ki akarsz lenni. A felsőbb erődnek nem kell egy konkrét istenségnek lennie; az emberiség kollektív írásai és történetei jó példaként szolgálhatnak valami olyasmire, ami nagyobb nálad. Lehet, hogy a szentírások, az irodalom vagy a közmondások felfedezése segíthet abban, hogy megteremtsd önmagad.

Miben vagy jó? A lehetőségeid maximalizálása fontos az egészséges és teljes élethez. Elengedhetetlen, hogy ne hagyd, hogy pókhálók nőjenek a tehetségeidre, és ne hagyd, hogy a lehetőségek elszálljanak melletted. Állj ki, és kapcsolódjon be olyan tevékenységekbe és ügyekbe, amelyek illeszkednek a réseidhez.

Az egészséges táplálkozás megtartása nagyban befolyásolja életed minőségét. A sok gyümölcsből és zöldségből, valamint teljes kiőrlésű gabonafélékből, magvakból és diófélékből álló étrend megemeli a szerotoninszintet, ami segít a depresszió csökkentésében és a motiváció növelésében. Ezzel szemben az összetett szénhidrátokban szegény étrend csökkentheti a szerotoninszintet.

Ha önsegítő módszerekhez fordulsz, hogy segíts a depressziódon, egy nagyszerű tipp, hogy igyekezz gazdagítani a családoddal és a barátaiddal való kapcsolatodat. Gyakran előfordul, hogy az életedet teljesebbnek érzed, ha sok emberrel erős kapcsolatod van, és ez egy nagyszerű módja annak, hogy ezt elérd.

Fogadd el az érzelmeidet. Az érzelmeid elpalackozása nemcsak érzelmileg, hanem az életed minden területén korlátozni fog. Ha átöleled minden érzésedet, beleértve a haragodat, a félelmedet és a szomorúságodat is, akkor át tudsz lépni rajtuk, és végül túljutsz rajtuk. Azzal, hogy elfogadod az érzéseidet, az ura leszel az érzéseidnek.

Agyunk mélyen befogadja a zenét, és hosszú ideig emlékszik rá. Ha depressziós vagy szomorú vagy, ne hallgass nihilista, dühös zenét. Válasszon vidám, vidám zenét vagy szárnyaló zenét, amely megnyitja a szívét és felemeli a lelkét. A zenének óriási ereje van. Válassz bölcsen, hogy képessé tedd magad arra, hogy a legboldogabb és legteljesebb életedet élhesd.

Sokan nem ismerik fel, hogy a spirituális fejlődés milyen előnyökkel járhat számukra. Akár jársz rendszeresen templomba, akár nem, spirituálisan fejlődhetsz, ha meglátogatsz egy templomot, hogy felemelő üzenetet hallgass. Vagy kipróbálhatod az imát. Az ima bizonyítottan eredményeket hoz, és pozitívabb életszemléletet ad az embereknek.

Készíts egy jól átgondolt tervet a személyes fejlődésedre, hogy pontosan tudd, hol tartasz ahhoz képest, hogy hova szeretnél eljutni. Valószínűleg nem vezetnél át az országon egy jó térkép nélkül, amit követhetnél, ugyanez az elv érvényes a személyes legjobbad elérésére is. Vedd ki a fejedből, hogy mit tudsz az ideális énedről, és írd papírra, akaszd ki valahova, hogy emlékeztesd magad rá, és minden nap dolgozz tovább a célod felé.

Maradj motivált és stresszmentes a testmozgással. A testmozgás nagyszerű stresszoldó, de a legtöbb embernek nehéz vele összhangba kerülnie. Dolgozz naponta kis lépésekben, hogy kialakuljon a napi rutin. Legyen egy barátod, aki veled együtt edz és motivál, hogy segítsen folytatni.

Tartsd aktívan az elmédet. Az inaktív elme a depresszió táptalaja. Egy könyv olvasása segíthet aktívan és nyugodtan tartani az elmédet. Ügyelj arra, hogy olyan könyveket olvass, amelyek motiválóak és inspirálóak. Keresztrejtvényt is fejtegethetsz, vagy bármit, ami pozitív módon használja az elmédet.

A vagyon javítása a személyes fejlődés egyik lépése lehet. Ez javítani fogja az életminőségedet, amit élsz. Mindenki szeretne boldog lenni és kevesebb stresszel küzdeni, és bár a pénz nem oldja meg a problémáidat, enyhítheti a pénzügyi feszültséget, amit esetleg tapasztalsz.

Az önzetlen reagálás megtanulása a személyes fejlődés útján való előrehaladás jele. Belső jellemednek nagy hasznára válik, ha segítesz másokon, és ezért áldozatokat hozol. Ha képes vagy egyensúlyt teremteni a másokért hozott áldozatok és a saját szükségleteid kielégítése között, akkor elnyered azt az érzelmi sokoldalúságot, amely ahhoz szükséges, hogy jobb emberré válj.

A személyes fejlődés egyik kulcstényezője a megfelelő önbecsülés. Az önbecsülés az önmagunkkal szembeni őszinteségről szól. Amikor azt mondjuk magunknak, hogy megteszünk valamit, de nem tartjuk be, belső ellentmondást hozunk létre, és csökkentjük az önbecsülésünket. Legyünk őszinték a szándékainkkal és valódi vágyainkkal kapcsolatban, amikor célokat választunk, hogy bizalmat építsünk önmagunkba és javítsuk önbecsülésünket.

A személyes fejlődés a legjobb kilátásokat teremti meg a sikeres élethez. Sokan úgy mennek végig az életen, hogy arra törekszenek, hogy a legtöbb pénzt keressék vagy a legnagyobb hatalmat szerezzék meg. Ezek a célok jók, de nem okoznak akkora elégedettséget, mint az a tudat, hogy a lehető legjobb vagy, azokkal a képességekkel és tehetségekkel, amelyeket kaptál.