Élvezd a videojátékokat még jobban ezekkel a trükkökkel

Talán azt hiszed, hogy a játék csak a gyerekeknek való. Ez az értékelés téves. Az igazság az, hogy sokféle videojáték létezik, amelyeket még a felnőttek is szeretnek, például a kvízjátékok és a testmozgásos játékok. Ez a cikk segít eligazodni a játékok csodálatos világában.

Legyél tisztában az ESRB-besorolással. A filmekhez hasonlóan a videojátékok is rendelkeznek minősítésekkel. Ezek a besorolások tájékoztatnak arról, hogy milyen célközönségnek szánták a játékot, amellyel játszani készülsz. Ha kiskorúaknak vásárolsz videojátékokat, fontos, hogy megismerkedj a minősítési és figyelmeztetési rendszerrel.

Ne hagyatkozz a kiskorúak szavára, hogy egy játék megfelelő-e a számukra vagy sem. Ha egy játék M, azaz érett kategóriába van sorolva, annak általában jó oka van. Csináld meg a házi feladatodat arról az új játékról, amelyért a gyereked könyörög. Győződj meg róla, hogy ez olyasmi, amivel játszani szeretnéd, mielőtt pénzt költenél rá.

Ha nehezen látod a fontos részleteket a videojátékban, állítsd be a fényerőt. A videojátékok tervezői gyakran szeretnének hangulatot teremteni a játékaikban, de ennek a hangulatnak megvan az az ára, hogy a fontos puzzle-darabkák kimaradhatnak a félhomályban. Vedd vissza egy kicsit az irányítást azzal, hogy a beállítások területén megnöveled a fényerőt.

Ha szülőként aggódsz a videojátékok tartalma miatt, ellenőrizd, hogy milyen letölthető modokat helyeznek el a játékban. Ezeket a letölthető modokat általában a játékosok készítik, nem pedig a videojáték-gyártó cégek, így nincs minősítési rendszer. Amiről azt hitted, hogy viszonylag veszélytelen játék, sokkal rosszabbá válhat egy ilyen moddal.

A gyerekek szórakozásának nagyszerű módja, ha tanulságos játékokat találsz számukra. Ha egy gyermeknek szerzel be játékot, győződj meg róla, hogy olyan címeket keresel, amelyek tartalmaznak oktatást, és maradj távol azoktól, amelyek erőszakos vagy gusztustalan tartalmakat tartalmazhatnak. Az interneten több ezer olyan szülővel kerülhetsz kapcsolatba, akik hasonló értékrenddel rendelkeznek, és szívesen megosztják veled a véleményüket és ötleteiket.

A modern videojátékok nem veszélytelenek, és a megszállott játék miatt lehet, hogy leginkább a megszállott játék miatt kell aggódni. Ha tudod, hogy egy barátod vagy családtagod játékos, figyelj oda a jelekre, amelyek arra utalnak, hogy mértéktelenül sok időt tölt játékkal. Ha nehezen tud eleget tenni az iskolai, munkahelyi vagy társadalmi kötelezettségeinek, lehet, hogy itt az ideje, hogy szembesítsd őket azzal, hogyan osztják be a játékkal töltött időt.

Ellenőrizd a véleményeket, és fontold meg a játékhoz szükséges utólagos tartozékokat. A kontrollerek és egyéb kiegészítők drágák lehetnek, ami sokakat visszatarthat a vásárlástól. Meglepő módon van néhány nagyszerű harmadik féltől származó cég, amelyek minőségi kiegészítőket gyártanak. Végezz némi kutatást, hogy biztos legyél benne, hogy a legjobb ajánlatot találod a pénzedért.

Ma már nagy a választék a csak felnőtteknek készült videojátékokból. Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozd ki a játékból, alkalmazd az imént tanult tippeket. Használd a fent található információkat, hogy profi videojátékossá válj.