A garantált sikerhez a személyes fejlődésben, higgy magadban!

 

Szükséged van némi tudásra arról, hogy mit várhatsz el attól, hogy segíts magadnak jobb emberré válni és jobb életet élni. Tudnod kell, hogy milyen források állnak rendelkezésedre, és ki tud válaszokat adni arra, hogy mire van szükséged a jövődhöz. Az alábbi tippek segíthetnek abban, hogyan kezdj hozzá.

 

Csábító lehet megfogadni, hogy soha többé nem fogunk _____ (ide rossz szokás beillesztése!), de egy ilyen mentalitás gyakran kudarcra késztet bennünket. Ahelyett, hogy megfogadnánk, hogy soha többé nem követjük el a rossz szokásunkat, inkább fogadjuk meg, hogy a következő 24 órában nem követjük el.

 

Használj fel másokat, hogy segítsenek a személyes fejlődésedben. Nehéz lehet egyedül sikerrel járni, és más emberek néha olyan motivációt és tanácsokat adhatnak, amelyeket te magad nem tudsz megadni. Ezért az életcéljaid elérése érdekében mindenképpen vedd igénybe társaid támogatását.

 

Fejlessz ki egyfajta sürgető érzést. Amikor az életed bármelyik területén próbálsz javítani, a halogatás a legnagyobb ellenséged. Minél tovább vársz azzal, hogy nekiláss egy feladatnak, annál kisebb a valószínűsége, hogy az a feladat el is fog készülni. Az első lépés mindig a legnehezebb; ha egyszer belevágsz, meg fogod lepni magad, hogy mire vagy képes.

 

Az erősségfelmérés elvégzése az egyik legjobb módja annak, hogy felmérd, mennyire ismered az erősségeidet és a gyenge pontjaidat. Ez a fajta felmérés megadja neked a legfontosabb öt erősségedet, amelyeket aztán beépíthetsz a mindennapi életedbe, és alkalmazhatod mind a magánéletedben, mind a szakmai életedben.

 

Tűzz ki egy célt, és légy szenvedélyes a célod iránt. Teljes szenvedéllyel kell ragaszkodnod ahhoz a célhoz, amelyet el akarsz érni, így pontosan meg fogod tenni, ami ehhez szükséges. Ha szenvedélyesen rajongsz a célodért, az segíteni fog abban is, hogy meghozz minden áldozatot és kompromisszumot, ami szükséges ahhoz, hogy végig tudd vinni a célodat.

 

A személyes fejlődés elérésének jó módja az önzetlenség gyakorlása. Ahogy feláldozod a számodra fontos dolgokat azzal, hogy segítesz másoknak, elkezded észrevenni valódi önmagadat. A másokkal való törődés és segítségnyújtás megérteti veled valódi énedet, és minél több áldozatot hozol, annál inkább felismered önmagadat.

 

Tegyél meg mindent azért, hogy másoknak bókokat adj. Ha kedves vagy másokhoz, akkor magadhoz is kedves leszel.

 

Személyes készségeid fejlesztése érdekében fedezd fel azokat az alternatív kommunikációs formákat, amelyeket általában nem használsz. Ha általában az SMS-ekre, azonnali üzenetküldésre vagy e-mailre hagyatkozol - próbálj meg írni és postázni egy kézzel írott levelet. A kimondott szóhoz - a számítógép segítsége helyett használd a telefont -, hogy kommunikálj valakivel, és fejleszd a személyes készségeidet.

 

Ez talán közhelyesen hangzik, de ez az igazság. Pozitív gondolkodást kell alkalmaznod. Mindenki aggódik és gyakorolja a negatív gondolkodást. Meg kell azonban tanulnod észrevenni, amikor ez történik, és gyakorolnod kell, hogy ezeket a gondolatokat és érzéseket valami pozitív és gyakorlatias dologgá alakítsd. A pozitív gondolkodás minden helyzetben nagyon erős eszköz.

 

A jóga nem csak a fizikai egészségedre van jótékony hatással, hanem a hangulatodat is javíthatja. Ennek eredményeképpen értékes önsegítő eszközzé válik. A jóga gyakorlása segít megnyugtatni az elmét, ami kevésbé tesz téged sebezhetővé a stresszel szemben. Már egyszerű technikák, például az ellenőrzött mély légzés is segíthetnek abban, hogy hatékonyabban ellazulj, és csökkentsd a szorongásodat minden nap.

 

Ha úgy érzed, hogy az életed értelmetlen, gondold végig, melyek azok a dolgok, amelyek igazán motiválnak téged, és találd ki őket! Túl gyakran adjuk fel azokat a dolgokat, amelyeket szeretünk, amikor felnövünk, ahelyett, hogy követnénk őket. Ez biztos recept a szomorú és beteljesületlen élethez. Szánj egy kis időt arra, hogy azonosítsd a szíved vágyát, majd töretlenül hajtsd azt! Légy büszke az érdeklődési körödre! Ezek tesznek érdekessé!

 

Egészséged és jóléted érdekében bölcs dolog, ha folyamatosan jársz orvosi szűrésekre és megelőző vizsgálatokra. Nem élheted a legteljesebben az életet, ha nem vagy egészséges. A legtöbb biztosítási csomag fedezi a szűrővizsgálatokat és a diagnosztikai vizsgálatokat, például a mammográfiát és a rutin vérvizsgálatot. Ezek az intézkedések megnyugtatják az elmédet, és meghiúsítanak minden olyan problémát, amellyel foglalkozni kell.

 

Ne ess abba a hibába, hogy azt hiszed, mindent tudsz, amit tudni kell bármilyen témáról. Emlékeztesd magad arra, hogy mindig tanulnod és fejlődnöd kell, hogy fejleszthesd szellemi, érzelmi és fizikai énedet. Ismerd el, hogy valóban keveset tudsz ebben az életben, de továbbra is próbálj meg minden nap tanulni.

 

Ahogy a fenti tippekből láthattad, rengeteg ismeretet szerezhetsz, mielőtt cselekvési tervet készítenél, hogy pozitív változásokat érj el az életedben és önmagadban. Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy megtervezd, alkalmazd és elérd személyes céljaidat, hogy egészségesebben és boldogabban élj.